Kostpyramiden er ligesom en pizza

Alt hvad der er interessant, men ikke nødvendigvis har noget med AaB at gøre. F.eks. managerspil eller din yndlings TV serie.
Besvar
Brugeravatar
Provst i Brovst
Allstar
Allstar
Indlæg: 4377
Tilmeldt: 1. nov 2005, 15:56
Favoritspiller: Erik Bo Andersen. Jimmy Nielsen. Nicklas Helenius.

Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af Provst i Brovst » 8. okt 2012, 20:29

Kostpyramiden er en pizza. Det meste er brød, det er rigtigt sundt. Derefter tomatsauce, tomater er også sunde. Så er der ost på, det er også sundt men ikke alt for meget, men der er også altid mest brød på en pizza i forhold til osten. Kød er der naturligvis også på, det er en del af en varieret kost, men skal der mindst af, lige som på en pizza.

Hvis du vil spise sundt så spis en pizza. Ummmmm.

:cool:
- Når det først kører for AaB, er det som at løbe ind i en kniv. Det gør ondt på krop og sjæl. Hobros cheftræner, Lars Justesen.
- De var fruktansvärt bra. Guillermo Molins, Malmö FF.

BoomZ0R
Allstar
Allstar
Indlæg: 1105
Tilmeldt: 22. mar 2009, 00:33

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af BoomZ0R » 8. okt 2012, 22:43

Tja, vi kan hurtigt få startet en spændende diskussion omkring kost og træning.

Med hensyn til hvorvidt kulhydrater feder eller ej, så feder hver kcal kulhydrat præcist lige så meget som hvert kcal protein/fedt. Teoretisk set. Kroppen skal bruge lidt mere energi på at omsætte protein, men sådan overordnet set.
Grunden til at kulhydrat bliver gjort det det onde og fy fy, er at det ikke giver mening at skære ned i protein og fedt, med mindre man har et abnormt stort indtag af fedt eller det er usundt fedt. Protein bruges til at opbygge muskelmasse og fedt er essentielt for kroppen. Kulhydrat er det eneste kroppen kan undvære, så længe den ikke skal præstere voldsomt, fx løbe en maraton eller lign udfoldelser som sindsforvirrede personer kunne finde på at kaste sig ud i.

Brugeravatar
Provst i Brovst
Allstar
Allstar
Indlæg: 4377
Tilmeldt: 1. nov 2005, 15:56
Favoritspiller: Erik Bo Andersen. Jimmy Nielsen. Nicklas Helenius.

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af Provst i Brovst » 8. okt 2012, 23:30

Zee skrev:Tja, vi kan hurtigt få startet en spændende diskussion omkring kost og træning.

Med hensyn til hvorvidt kulhydrater feder eller ej, så feder hver kcal kulhydrat præcist lige så meget som hvert kcal protein/fedt. Teoretisk set. Kroppen skal bruge lidt mere energi på at omsætte protein, men sådan overordnet set.
Grunden til at kulhydrat bliver gjort det det onde og fy fy, er at det ikke giver mening at skære ned i protein og fedt, med mindre man har et abnormt stort indtag af fedt eller det er usundt fedt. Protein bruges til at opbygge muskelmasse og fedt er essentielt for kroppen. Kulhydrat er det eneste kroppen kan undvære, så længe den ikke skal præstere voldsomt, fx løbe en maraton eller lign udfoldelser som sindsforvirrede personer kunne finde på at kaste sig ud i.
Vi er ikke voldsomt uenige, bortset fra at jeg ikke mener der er noget der hedder usundt fedt eller at en kcal er en kcal. Maratonløbere kan sagtens løbe uden kulhydrat, så vidt jeg ved, problemerne kan opstå hvor man skal yde maksimalt eks. sprint i lidt længere tid. Maratonløb er så tilpas langsomt at fedtforbrænding fungerer fint.
- Når det først kører for AaB, er det som at løbe ind i en kniv. Det gør ondt på krop og sjæl. Hobros cheftræner, Lars Justesen.
- De var fruktansvärt bra. Guillermo Molins, Malmö FF.

BoomZ0R
Allstar
Allstar
Indlæg: 1105
Tilmeldt: 22. mar 2009, 00:33

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af BoomZ0R » 9. okt 2012, 09:10

Provst i Brovst skrev:
Zee skrev:Tja, vi kan hurtigt få startet en spændende diskussion omkring kost og træning.

Med hensyn til hvorvidt kulhydrater feder eller ej, så feder hver kcal kulhydrat præcist lige så meget som hvert kcal protein/fedt. Teoretisk set. Kroppen skal bruge lidt mere energi på at omsætte protein, men sådan overordnet set.
Grunden til at kulhydrat bliver gjort det det onde og fy fy, er at det ikke giver mening at skære ned i protein og fedt, med mindre man har et abnormt stort indtag af fedt eller det er usundt fedt. Protein bruges til at opbygge muskelmasse og fedt er essentielt for kroppen. Kulhydrat er det eneste kroppen kan undvære, så længe den ikke skal præstere voldsomt, fx løbe en maraton eller lign udfoldelser som sindsforvirrede personer kunne finde på at kaste sig ud i.
Vi er ikke voldsomt uenige, bortset fra at jeg ikke mener der er noget der hedder usundt fedt eller at en kcal er en kcal. Maratonløbere kan sagtens løbe uden kulhydrat, så vidt jeg ved, problemerne kan opstå hvor man skal yde maksimalt eks. sprint i lidt længere tid. Maratonløb er så tilpas langsomt at fedtforbrænding fungerer fint.
Har desværre ikke tid til at kigge videoerne igennem lige nu, ser dem senere.
Det er også derfor jeg skriver at, det kun teoretisk set er det samme. Generelt ville jeg ikke kaste mig ud i nogen former for hård fysisk træning uden at have indtaget en eller anden form for kulhydrat. Mange maratonløbere har ingen fedtdepoter at tage af, dette vil helt sikkert spille en rolle, hvis ikke de har indtaget kulhydrat og næring inden.

Brugeravatar
Køllen I Møllen
Allstar
Allstar
Indlæg: 8528
Tilmeldt: 9. jun 2007, 20:00

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af Køllen I Møllen » 9. okt 2012, 09:29

Provst i Brovst skrev:
Zee skrev:Tja, vi kan hurtigt få startet en spændende diskussion omkring kost og træning.

Med hensyn til hvorvidt kulhydrater feder eller ej, så feder hver kcal kulhydrat præcist lige så meget som hvert kcal protein/fedt. Teoretisk set. Kroppen skal bruge lidt mere energi på at omsætte protein, men sådan overordnet set.
Grunden til at kulhydrat bliver gjort det det onde og fy fy, er at det ikke giver mening at skære ned i protein og fedt, med mindre man har et abnormt stort indtag af fedt eller det er usundt fedt. Protein bruges til at opbygge muskelmasse og fedt er essentielt for kroppen. Kulhydrat er det eneste kroppen kan undvære, så længe den ikke skal præstere voldsomt, fx løbe en maraton eller lign udfoldelser som sindsforvirrede personer kunne finde på at kaste sig ud i.
Vi er ikke voldsomt uenige, bortset fra at jeg ikke mener der er noget der hedder usundt fedt eller at en kcal er en kcal. Maratonløbere kan sagtens løbe uden kulhydrat, så vidt jeg ved, problemerne kan opstå hvor man skal yde maksimalt eks. sprint i lidt længere tid. Maratonløb er så tilpas langsomt at fedtforbrænding fungerer fint.
Den holder ikke helt. Marathonløb løbes på kulhydrater såvidt muligt. Men på et eller andet tidspunkt i forløbet brænder man de oplagrede kulhydrater af og går over til fedtforbrænding. Det er her mange møder "muren" fordi de ikke har trænet fedtforbrænding nok ved at løbe mange, lange og langsomme ture. Optimalt set "carboloader" man dagen inden marathon, dvs man fylder alle de kulhydrater i kroppen den kan tage så deporterne fyldes op inden det går løs.
Jeg løb forøvrigt en marathon i Tirsdags uden at have spist morgénmad. Det eneste jeg havde drukket inden var en liter cola light og jeg fik ikke andet i kroppen end en halv liter vand under løbet. Det er sgu da meget godt klaret :)
Janteloven eksisterer IKKE!

Brugeravatar
astonvilla
Allstar
Allstar
Indlæg: 2607
Tilmeldt: 26. jul 2007, 10:28
Favoritspiller: Jozo
Geografisk sted: 9000 !!!!

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af astonvilla » 9. okt 2012, 09:53

Nu skal jeg ikke kloge mig på marathonløb og kolhydratindtag i den forbindelse.
Men én ting kan jeg dog tale med om: Indtagelse af kost med stivelsesmidler skal begrænses mest muligt - såfremt man er en voksen og forholdsvist inaktiv person.
Jeg var selv gået hen og blevet temmelig overvægtig (ja, utroligt nok var 30 kg. kommet "snigende" over årene, efter der kom børn, stresset arbejde med utrolig megen rejseaktivitet (= forkerte kostvaner) osv osv...undskyldninger er der jo mange af).
Men da man runder 40 lige om lidt - så var det lissom nok nu - og jeg ville tilbage på min gamle normalvægt.
Startede 1. februar i år.
Lod mig inspirere af Dukan-diæten (bare som rettelinie). Dvs. ingen stivelse i kosten - og dvs. ingen pasta, ris, kartofler, brød (OGSÅ rugbrød - ALT brød ud!), hvide bønner osv.
1. september havde jeg tabt mig 30 kg - og det var forbavsende let. Og det var ikke "low hangning fruits" jeg plukkede - altså jeg gik ikke fra 250 kg til 220 kg. Jeg gik fra 115 kg. til 85 kg (som er helt normalvægtig for en person af min højde og bygning).
Jeg løber 5 km et par gange om ugen - aldrig over 5 km. og max 2 gange ugentligt (dårligt knæ og konstante lyske-problemer).

Det er rimelig simple shit - ud med stivelsen ind med kød, grøntsager og magre mejeriprodukter.

Jeg har over den seneste måned "normaliseret" min kost gradvist - så jeg får lidt ris, pasta og brød (men meget mindre mængder en før - der var jo en grund til de 30 kg kom "snigende", ikk?!). Og jeg har ikke taget et gram på.

Hvis man læser det denne Dukan skriver om det med stivelsesmidlerne, så forstår man sammenhængen og hvorfor man generelt skal holde sig fra dette i store mængder (nu taler jeg så ikke marathonløbende super-fitte personer - men den generelle gennemsnitsdansker). Og jeg kan garantere for at det virker!

PS: Det er ikke nødvendigt at investere i de bøger Dukan har skrevet. Bare google Dukan Diet og så er der et overvæld af uddrag osv som man bare kan læse. Jeg købte bøgerne, og det bidrog egentlig ikke væsentligt til min forståelse ud over hvad jeg kunne opsnappe via google. Dog kan man blive inspireret af nogle af opskrifterne i bøgerne. Især hvis man har hang til søde sager (hvilket jeg ikke har).
Bienvenu Bassogog!

Brugeravatar
Konsulenten
Superliga
Superliga
Indlæg: 675
Tilmeldt: 20. feb 2008, 09:42
Favoritspiller: Steve-Dave
Geografisk sted: Frederiksberg

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af Konsulenten » 9. okt 2012, 09:54

Køllen I Møllen skrev:
Provst i Brovst skrev:
Zee skrev:Tja, vi kan hurtigt få startet en spændende diskussion omkring kost og træning.

Med hensyn til hvorvidt kulhydrater feder eller ej, så feder hver kcal kulhydrat præcist lige så meget som hvert kcal protein/fedt. Teoretisk set. Kroppen skal bruge lidt mere energi på at omsætte protein, men sådan overordnet set.
Grunden til at kulhydrat bliver gjort det det onde og fy fy, er at det ikke giver mening at skære ned i protein og fedt, med mindre man har et abnormt stort indtag af fedt eller det er usundt fedt. Protein bruges til at opbygge muskelmasse og fedt er essentielt for kroppen. Kulhydrat er det eneste kroppen kan undvære, så længe den ikke skal præstere voldsomt, fx løbe en maraton eller lign udfoldelser som sindsforvirrede personer kunne finde på at kaste sig ud i.
Vi er ikke voldsomt uenige, bortset fra at jeg ikke mener der er noget der hedder usundt fedt eller at en kcal er en kcal. Maratonløbere kan sagtens løbe uden kulhydrat, så vidt jeg ved, problemerne kan opstå hvor man skal yde maksimalt eks. sprint i lidt længere tid. Maratonløb er så tilpas langsomt at fedtforbrænding fungerer fint.
Den holder ikke helt. Marathonløb løbes på kulhydrater såvidt muligt. Men på et eller andet tidspunkt i forløbet brænder man de oplagrede kulhydrater af og går over til fedtforbrænding. Det er her mange møder "muren" fordi de ikke har trænet fedtforbrænding nok ved at løbe mange, lange og langsomme ture. Optimalt set "carboloader" man dagen inden marathon, dvs man fylder alle de kulhydrater i kroppen den kan tage så deporterne fyldes op inden det går løs.
Jeg løb forøvrigt en marathon i Tirsdags uden at have spist morgénmad. Det eneste jeg havde drukket inden var en liter cola light og jeg fik ikke andet i kroppen end en halv liter vand under løbet. Det er sgu da meget godt klaret :)
Afblæs diskussionen. Alt der behøves for at løbe marathon er cola light og en voldsom mængde vrede vendt mod P-pladser forbeholdt de handicappede. Men det in mente synes jeg egentlig, dine 42 kilometer er lidt vattet.
"MYYYYYY ONLY AaB MY ONLY AaB, YOU ALL I LIFE FOR YOU MAKE ME HAPY NO EVER TALKING MY AaB AVAY!"

Brugeravatar
le Cid
Allstar
Allstar
Indlæg: 4440
Tilmeldt: 6. jul 2005, 13:12
Geografisk sted: Mejrup, Holstebronx

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af le Cid » 9. okt 2012, 10:06

astonvilla skrev:Nu skal jeg ikke kloge mig på marathonløb og kolhydratindtag i den forbindelse.
Men én ting kan jeg dog tale med om: Indtagelse af kost med stivelsesmidler skal begrænses mest muligt - såfremt man er en voksen og forholdsvist inaktiv person.
Jeg var selv gået hen og blevet temmelig overvægtig (ja, utroligt nok var 30 kg. kommet "snigende" over årene, efter der kom børn, stresset arbejde med utrolig megen rejseaktivitet (= forkerte kostvaner) osv osv...undskyldninger er der jo mange af).
Men da man runder 40 lige om lidt - så var det lissom nok nu - og jeg ville tilbage på min gamle normalvægt.
Startede 1. februar i år.
Lod mig inspirere af Dukan-diæten (bare som rettelinie). Dvs. ingen stivelse i kosten - og dvs. ingen pasta, ris, kartofler, brød (OGSÅ rugbrød - ALT brød ud!), hvide bønner osv.
1. september havde jeg tabt mig 30 kg - og det var forbavsende let. Og det var ikke "low hangning fruits" jeg plukkede - altså jeg gik ikke fra 250 kg til 220 kg. Jeg gik fra 115 kg. til 85 kg (som er helt normalvægtig for en person af min højde og bygning).
Jeg løber 5 km et par gange om ugen - aldrig over 5 km. og max 2 gange ugentligt (dårligt knæ og konstante lyske-problemer).

Det er rimelig simple shit - ud med stivelsen ind med kød, grøntsager og magre mejeriprodukter.

Jeg har over den seneste måned "normaliseret" min kost gradvist - så jeg får lidt ris, pasta og brød (men meget mindre mængder en før - der var jo en grund til de 30 kg kom "snigende", ikk?!). Og jeg har ikke taget et gram på.

Hvis man læser det denne Dukan skriver om det med stivelsesmidlerne, så forstår man sammenhængen og hvorfor man generelt skal holde sig fra dette i store mængder (nu taler jeg så ikke marathonløbende super-fitte personer - men den generelle gennemsnitsdansker). Og jeg kan garantere for at det virker!

PS: Det er ikke nødvendigt at investere i de bøger Dukan har skrevet. Bare google Dukan Diet og så er der et overvæld af uddrag osv som man bare kan læse. Jeg købte bøgerne, og det bidrog egentlig ikke væsentligt til min forståelse ud over hvad jeg kunne opsnappe via google. Dog kan man blive inspireret af nogle af opskrifterne i bøgerne. Især hvis man har hang til søde sager (hvilket jeg ikke har).
Jeg har et problem, der minder om dit - jeg skal dog kun tabe 10-15 kg. Mit problem er bare, at jeg har det ret problematisk med en hel del grøntsager - jeg ejer simpelthen ikke styrken til udelukkende at leve af grønt som tilbehør til kødet! Er der et alternativ? Hvordan er det eksempelvis med fuldkornspasta - er det også helt bandlyst?
Contra [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10] Pro <-Mit Hilje-indeks

Brugeravatar
Provst i Brovst
Allstar
Allstar
Indlæg: 4377
Tilmeldt: 1. nov 2005, 15:56
Favoritspiller: Erik Bo Andersen. Jimmy Nielsen. Nicklas Helenius.

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af Provst i Brovst » 9. okt 2012, 10:08

Køllen I Møllen skrev:
Provst i Brovst skrev:
Zee skrev:Tja, vi kan hurtigt få startet en spændende diskussion omkring kost og træning.

Med hensyn til hvorvidt kulhydrater feder eller ej, så feder hver kcal kulhydrat præcist lige så meget som hvert kcal protein/fedt. Teoretisk set. Kroppen skal bruge lidt mere energi på at omsætte protein, men sådan overordnet set.
Grunden til at kulhydrat bliver gjort det det onde og fy fy, er at det ikke giver mening at skære ned i protein og fedt, med mindre man har et abnormt stort indtag af fedt eller det er usundt fedt. Protein bruges til at opbygge muskelmasse og fedt er essentielt for kroppen. Kulhydrat er det eneste kroppen kan undvære, så længe den ikke skal præstere voldsomt, fx løbe en maraton eller lign udfoldelser som sindsforvirrede personer kunne finde på at kaste sig ud i.
Vi er ikke voldsomt uenige, bortset fra at jeg ikke mener der er noget der hedder usundt fedt eller at en kcal er en kcal. Maratonløbere kan sagtens løbe uden kulhydrat, så vidt jeg ved, problemerne kan opstå hvor man skal yde maksimalt eks. sprint i lidt længere tid. Maratonløb er så tilpas langsomt at fedtforbrænding fungerer fint.
Den holder ikke helt. Marathonløb løbes på kulhydrater såvidt muligt. Men på et eller andet tidspunkt i forløbet brænder man de oplagrede kulhydrater af og går over til fedtforbrænding. Det er her mange møder "muren" fordi de ikke har trænet fedtforbrænding nok ved at løbe mange, lange og langsomme ture. Optimalt set "carboloader" man dagen inden marathon, dvs man fylder alle de kulhydrater i kroppen den kan tage så deporterne fyldes op inden det går løs.
Jeg løb forøvrigt en marathon i Tirsdags uden at have spist morgénmad. Det eneste jeg havde drukket inden var en liter cola light og jeg fik ikke andet i kroppen end en halv liter vand under løbet. Det er sgu da meget godt klaret :)
Men hvis man ikke spiser kulhydrat er man jo tilpasset til fedtforbrænding, det gør man hele tiden.
- Når det først kører for AaB, er det som at løbe ind i en kniv. Det gør ondt på krop og sjæl. Hobros cheftræner, Lars Justesen.
- De var fruktansvärt bra. Guillermo Molins, Malmö FF.

Brugeravatar
Køllen I Møllen
Allstar
Allstar
Indlæg: 8528
Tilmeldt: 9. jun 2007, 20:00

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af Køllen I Møllen » 9. okt 2012, 10:20

Provst i Brovst skrev:
Køllen I Møllen skrev:
Provst i Brovst skrev:
Zee skrev:Tja, vi kan hurtigt få startet en spændende diskussion omkring kost og træning.

Med hensyn til hvorvidt kulhydrater feder eller ej, så feder hver kcal kulhydrat præcist lige så meget som hvert kcal protein/fedt. Teoretisk set. Kroppen skal bruge lidt mere energi på at omsætte protein, men sådan overordnet set.
Grunden til at kulhydrat bliver gjort det det onde og fy fy, er at det ikke giver mening at skære ned i protein og fedt, med mindre man har et abnormt stort indtag af fedt eller det er usundt fedt. Protein bruges til at opbygge muskelmasse og fedt er essentielt for kroppen. Kulhydrat er det eneste kroppen kan undvære, så længe den ikke skal præstere voldsomt, fx løbe en maraton eller lign udfoldelser som sindsforvirrede personer kunne finde på at kaste sig ud i.
Vi er ikke voldsomt uenige, bortset fra at jeg ikke mener der er noget der hedder usundt fedt eller at en kcal er en kcal. Maratonløbere kan sagtens løbe uden kulhydrat, så vidt jeg ved, problemerne kan opstå hvor man skal yde maksimalt eks. sprint i lidt længere tid. Maratonløb er så tilpas langsomt at fedtforbrænding fungerer fint.
Den holder ikke helt. Marathonløb løbes på kulhydrater såvidt muligt. Men på et eller andet tidspunkt i forløbet brænder man de oplagrede kulhydrater af og går over til fedtforbrænding. Det er her mange møder "muren" fordi de ikke har trænet fedtforbrænding nok ved at løbe mange, lange og langsomme ture. Optimalt set "carboloader" man dagen inden marathon, dvs man fylder alle de kulhydrater i kroppen den kan tage så deporterne fyldes op inden det går løs.
Jeg løb forøvrigt en marathon i Tirsdags uden at have spist morgénmad. Det eneste jeg havde drukket inden var en liter cola light og jeg fik ikke andet i kroppen end en halv liter vand under løbet. Det er sgu da meget godt klaret :)
Men hvis man ikke spiser kulhydrat er man jo tilpasset til fedtforbrænding, det gør man hele tiden.
Det er selvfølgelig et spørgsmål om tilvænning. Men der også forskel på at sidde i sofaen og brænde fedt af og så løbe i 3-4 timer og høre det samme. "Muren" er jo ikke opstået ud fra folks frie fantasi :)

Bortset fra det er det en ganske interessant debat. Og hatten af for Villa og hans vellykkede slankekur :)
Janteloven eksisterer IKKE!

Brugeravatar
Køllen I Møllen
Allstar
Allstar
Indlæg: 8528
Tilmeldt: 9. jun 2007, 20:00

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af Køllen I Møllen » 9. okt 2012, 10:21

Konsulenten skrev:
Køllen I Møllen skrev:
Provst i Brovst skrev:
Zee skrev:Tja, vi kan hurtigt få startet en spændende diskussion omkring kost og træning.

Med hensyn til hvorvidt kulhydrater feder eller ej, så feder hver kcal kulhydrat præcist lige så meget som hvert kcal protein/fedt. Teoretisk set. Kroppen skal bruge lidt mere energi på at omsætte protein, men sådan overordnet set.
Grunden til at kulhydrat bliver gjort det det onde og fy fy, er at det ikke giver mening at skære ned i protein og fedt, med mindre man har et abnormt stort indtag af fedt eller det er usundt fedt. Protein bruges til at opbygge muskelmasse og fedt er essentielt for kroppen. Kulhydrat er det eneste kroppen kan undvære, så længe den ikke skal præstere voldsomt, fx løbe en maraton eller lign udfoldelser som sindsforvirrede personer kunne finde på at kaste sig ud i.
Vi er ikke voldsomt uenige, bortset fra at jeg ikke mener der er noget der hedder usundt fedt eller at en kcal er en kcal. Maratonløbere kan sagtens løbe uden kulhydrat, så vidt jeg ved, problemerne kan opstå hvor man skal yde maksimalt eks. sprint i lidt længere tid. Maratonløb er så tilpas langsomt at fedtforbrænding fungerer fint.
Den holder ikke helt. Marathonløb løbes på kulhydrater såvidt muligt. Men på et eller andet tidspunkt i forløbet brænder man de oplagrede kulhydrater af og går over til fedtforbrænding. Det er her mange møder "muren" fordi de ikke har trænet fedtforbrænding nok ved at løbe mange, lange og langsomme ture. Optimalt set "carboloader" man dagen inden marathon, dvs man fylder alle de kulhydrater i kroppen den kan tage så deporterne fyldes op inden det går løs.
Jeg løb forøvrigt en marathon i Tirsdags uden at have spist morgénmad. Det eneste jeg havde drukket inden var en liter cola light og jeg fik ikke andet i kroppen end en halv liter vand under løbet. Det er sgu da meget godt klaret :)
Afblæs diskussionen. Alt der behøves for at løbe marathon er cola light og en voldsom mængde vrede vendt mod P-pladser forbeholdt de handicappede. Men det in mente synes jeg egentlig, dine 42 kilometer er lidt vattet.
Jeg har også helt dårlig samvittighed.
Janteloven eksisterer IKKE!

Brugeravatar
astonvilla
Allstar
Allstar
Indlæg: 2607
Tilmeldt: 26. jul 2007, 10:28
Favoritspiller: Jozo
Geografisk sted: 9000 !!!!

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af astonvilla » 9. okt 2012, 10:31

le Cid skrev:
astonvilla skrev:Nu skal jeg ikke kloge mig på marathonløb og kolhydratindtag i den forbindelse.
Men én ting kan jeg dog tale med om: Indtagelse af kost med stivelsesmidler skal begrænses mest muligt - såfremt man er en voksen og forholdsvist inaktiv person.
Jeg var selv gået hen og blevet temmelig overvægtig (ja, utroligt nok var 30 kg. kommet "snigende" over årene, efter der kom børn, stresset arbejde med utrolig megen rejseaktivitet (= forkerte kostvaner) osv osv...undskyldninger er der jo mange af).
Men da man runder 40 lige om lidt - så var det lissom nok nu - og jeg ville tilbage på min gamle normalvægt.
Startede 1. februar i år.
Lod mig inspirere af Dukan-diæten (bare som rettelinie). Dvs. ingen stivelse i kosten - og dvs. ingen pasta, ris, kartofler, brød (OGSÅ rugbrød - ALT brød ud!), hvide bønner osv.
1. september havde jeg tabt mig 30 kg - og det var forbavsende let. Og det var ikke "low hangning fruits" jeg plukkede - altså jeg gik ikke fra 250 kg til 220 kg. Jeg gik fra 115 kg. til 85 kg (som er helt normalvægtig for en person af min højde og bygning).
Jeg løber 5 km et par gange om ugen - aldrig over 5 km. og max 2 gange ugentligt (dårligt knæ og konstante lyske-problemer).

Det er rimelig simple shit - ud med stivelsen ind med kød, grøntsager og magre mejeriprodukter.

Jeg har over den seneste måned "normaliseret" min kost gradvist - så jeg får lidt ris, pasta og brød (men meget mindre mængder en før - der var jo en grund til de 30 kg kom "snigende", ikk?!). Og jeg har ikke taget et gram på.

Hvis man læser det denne Dukan skriver om det med stivelsesmidlerne, så forstår man sammenhængen og hvorfor man generelt skal holde sig fra dette i store mængder (nu taler jeg så ikke marathonløbende super-fitte personer - men den generelle gennemsnitsdansker). Og jeg kan garantere for at det virker!

PS: Det er ikke nødvendigt at investere i de bøger Dukan har skrevet. Bare google Dukan Diet og så er der et overvæld af uddrag osv som man bare kan læse. Jeg købte bøgerne, og det bidrog egentlig ikke væsentligt til min forståelse ud over hvad jeg kunne opsnappe via google. Dog kan man blive inspireret af nogle af opskrifterne i bøgerne. Især hvis man har hang til søde sager (hvilket jeg ikke har).
Jeg har et problem, der minder om dit - jeg skal dog kun tabe 10-15 kg. Mit problem er bare, at jeg har det ret problematisk med en hel del grøntsager - jeg ejer simpelthen ikke styrken til udelukkende at leve af grønt som tilbehør til kødet! Er der et alternativ? Hvordan er det eksempelvis med fuldkornspasta - er det også helt bandlyst?
Ja, det er også "forbudt" (også rugbrød eksempelvis). Men hvis du bare taler 10-15 kg. så er det altså ikke ret lang tid du skal stramme ballerne sammen. Fordi, man taber sig helt vildt meget i starten. Jeg smed 10 kg den første måned! Så kombinerer du det med en smule motion så er det sku hurtigt væk. Derefter kan du stille og roligt begynde at introducere lidt fuldkornspasta og groft brød osv i kosten igen - og det uden at tage på.
Man må faktisk heller ikke spise frugt (!) i den fase hvor man sætter turbo på vægttabet (frugtsukker).
Så morgen spiser du fedtfattig Fromage Frais (0.1% fedt - kan fåes i alle supermarkeder) med et drys havregryn på (det er det eneste med stivelse i du må spise - og det er godt for fordøjelsen).
Frokost og aften: Kød (i store mængder) med tilhørende grønt - dog skal du ikke spise for mange gulerødder (der er nogle ting deri der nedsætter vægttabet) og husk at du ikke skal spise ting som majs, da det også er en kornsort.

Du vil hurtigt smide de kilo med den model.

Og Le Cid: Jeg vil sige at jeg har oplevet en helt ny Verden når det kommer til eksempelvis pasta (min Überfavoritspise) - nu er pasta et beskedent lækkert tilbehør til maden - en lille mængde ved siden af kødet - hvor det før var hovedingrediensen. Altså før 80% pasta og 20% bolognese. Den skal hedde 80% bolognese (magert kød) og 20% pasta. Og en anden lille ide: Har du hang til Bolognese, så lav det så ofte du vil af magert øksefars med masser af grønt i (porrer, champs, peber etc etc) og naturligvis UDEN jævning, og i stedet for pasta så brug grønne bønner. Lyder lidt skummelt - det ved jeg - men det var en god hjælp for mig at kunne "erstatte" pastaen med lidt grønne bønner (dem må du æde så mange af du vil i øvrigt - modsat de hvide bønner).
Bienvenu Bassogog!

Brugeravatar
le Cid
Allstar
Allstar
Indlæg: 4440
Tilmeldt: 6. jul 2005, 13:12
Geografisk sted: Mejrup, Holstebronx

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af le Cid » 9. okt 2012, 10:39

Det bliver meget svært at følge strengt - bl.a. pga. frokosten, som indtages i en kantine med absolut standard mad!

Er der noget i vejen med at spise havregrød til morgen? Det vil give en ret ok mæthed, som kan holde hele formiddagen.
Contra [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10] Pro <-Mit Hilje-indeks

Brugeravatar
astonvilla
Allstar
Allstar
Indlæg: 2607
Tilmeldt: 26. jul 2007, 10:28
Favoritspiller: Jozo
Geografisk sted: 9000 !!!!

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af astonvilla » 9. okt 2012, 10:46

le Cid skrev:Det bliver meget svært at følge strengt - bl.a. pga. frokosten, som indtages i en kantine med absolut standard mad!

Er der noget i vejen med at spise havregrød til morgen? Det vil give en ret ok mæthed, som kan holde hele formiddagen.
Havregrød må du ikke spise. Fromage Frais med et lille drys havregryn skal du have (Fromage Frais er meget tyk og mætter godt).
Den med kantinen har været en af mine primære undskyldinger førhen.
Det jeg gør er at jeg ikke spiser kantinens mad (man bliver altid fristet i buffet'en). Derimod steger jeg en ekstra bøf til aften (eller laver en ekstra stor protion Bolognese eller lign.) og tilbereder lidt ekstra grønt og tager selv frokost med på arbejde dagen efter. De fleste kantiner har altid en micro stående hvor man kan varme sin mad op. Og jeg gør det også når jeg er til møde ude i byen.
Og når man er på længere rejser, er det jo også en let kostomlægning at følge: En bøf og salat/andet grønt, kan man sku få hvorend man er på kloden. Det er sommetider et problem med magre mejeriprodukter på hotellerne - men så må man gafle nogle æg i sig (det er nemlig også tilladt!!)
Bienvenu Bassogog!

Kilde
Allstar
Allstar
Indlæg: 1405
Tilmeldt: 7. aug 2008, 23:19

Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af Kilde » 9. okt 2012, 10:48

Havregryn er der en del kulhydrater i, så hvis du skal have det til morgenmad, så gør som Villa og brug det som drys.

Jeg er personligt begyndt at spise kød og grønt til morgen, hvis jeg har tid. Alternativt omelet med broccoli og kylling. Det hjælper rigtig meget på mæthedsfornemmelsen.

Brugeravatar
limey
Allstar
Allstar
Indlæg: 5164
Tilmeldt: 19. okt 2006, 11:59
Geografisk sted: Himmerland

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af limey » 9. okt 2012, 10:53

Både denne tråd, men også den oprindelige, er sgu lidt som at høre om lillemor og stenen.

Hvis stivelse og kulhydrater var hovedskurken, skulle der jo være fedmeepedemier i alle lande, især blandt den fattige del af befolkningen. Ris er eksempelvis basismad for 4 mia slanke asiater der bare forbrænder det hele igen ved hårdt fysisk arbejde. Kunne det ikke tænkes, at det er kombinationen af stivelsesholdige madvarer, stillesiddende arbejde og hvad man ellers skyller ris, pasta og kartofler ned med af colaer, øl, vin og fede sovser der er skyld i, at fedmeepedemien for længst har ramt den rige verden?

Brugeravatar
astonvilla
Allstar
Allstar
Indlæg: 2607
Tilmeldt: 26. jul 2007, 10:28
Favoritspiller: Jozo
Geografisk sted: 9000 !!!!

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af astonvilla » 9. okt 2012, 11:03

limey skrev:Både denne tråd, men også den oprindelige, er sgu lidt som at høre om lillemor og stenen.

Hvis stivelse og kulhydrater var hovedskurken, skulle der jo være fedmeepedemier i alle lande, især blandt den fattige del af befolkningen. Ris er eksempelvis basismad for 4 mia slanke asiater der bare forbrænder det hele igen ved hårdt fysisk arbejde. Kunne det ikke tænkes, at det er kombinationen af stivelsesholdige madvarer, stillesiddende arbejde og hvad man ellers skyller ris, pasta og kartofler ned med af colaer, øl, vin og fede sovser der er skyld i, at fedmeepedemien for længst har ramt den rige verden?
Thanks for stating the bleedin' obvious :D
Men nu når man ikke arbejder i en rismark hver dag, men i stedet sidder på sin flade fra kl. 7 til 19, må man jo forholde sig til det og indrette sig derefter, ikk?
Som supplement kan jeg informere dig om at Verdens pt største fedmeepedemi i disse dage skyller ind over Kina (ikke USA), og frekvensen af opdaget Type 2 Diabetes er højere i Kina lige nu end noget andet land i Verden målt i % af befolkningen. Og Indien følger skarpt derefter...
Bienvenu Bassogog!

BoomZ0R
Allstar
Allstar
Indlæg: 1105
Tilmeldt: 22. mar 2009, 00:33

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af BoomZ0R » 9. okt 2012, 11:13

limey skrev:Både denne tråd, men også den oprindelige, er sgu lidt som at høre om lillemor og stenen.

Hvis stivelse og kulhydrater var hovedskurken, skulle der jo være fedmeepedemier i alle lande, især blandt den fattige del af befolkningen. Ris er eksempelvis basismad for 4 mia slanke asiater der bare forbrænder det hele igen ved hårdt fysisk arbejde. Kunne det ikke tænkes, at det er kombinationen af stivelsesholdige madvarer, stillesiddende arbejde og hvad man ellers skyller ris, pasta og kartofler ned med af colaer, øl, vin og fede sovser der er skyld i, at fedmeepedemien for længst har ramt den rige verden?
Læs mit indlæg på første side, det fortæller meget godt hvorfor det er stivelse og kulhydrat der bliver gjort til den store synder.

Brugeravatar
limey
Allstar
Allstar
Indlæg: 5164
Tilmeldt: 19. okt 2006, 11:59
Geografisk sted: Himmerland

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af limey » 9. okt 2012, 11:20

astonvilla skrev:
limey skrev:Både denne tråd, men også den oprindelige, er sgu lidt som at høre om lillemor og stenen.

Hvis stivelse og kulhydrater var hovedskurken, skulle der jo være fedmeepedemier i alle lande, især blandt den fattige del af befolkningen. Ris er eksempelvis basismad for 4 mia slanke asiater der bare forbrænder det hele igen ved hårdt fysisk arbejde. Kunne det ikke tænkes, at det er kombinationen af stivelsesholdige madvarer, stillesiddende arbejde og hvad man ellers skyller ris, pasta og kartofler ned med af colaer, øl, vin og fede sovser der er skyld i, at fedmeepedemien for længst har ramt den rige verden?
Thanks for stating the bleedin' obvious :D
Men nu når man ikke arbejder i en rismark hver dag, men i stedet sidder på sin flade fra kl. 7 til 19, må man jo forholde sig til det og indrette sig derefter, ikk?
Som supplement kan jeg informere dig om at Verdens pt største fedmeepedemi i disse dage skyller ind over Kina (ikke USA), og frekvensen af opdaget Type 2 Diabetes er højere i Kina lige nu end noget andet land i Verden målt i % af befolkningen. Og Indien følger skarpt derefter...
Lige nøjagtigt. Jeg påpeger bare, at det er en klassisk induktionsfejl at tro, at det kun handler om stivelse - bedst personificeret ved pizza-analogien.

Mine personlige erfaring siger i øvrigt, at jo mere man holder sig fra færdiglavet mad eller halvfabrikat, des nemmere er det, at styre niveauet af fedt og stivelse (og så smager det også ti gange bedre). Jeg er selv så glad for god mad, vin og øl, at jeg må holde en ølmave nede ved daglig motion. I bestræbelserne på at få maven til at forsvinde har jeg i øvrigt haft bedst erfaringer med at holde mig helt fra alkohol, frem for en stivelsesforskrækkelse. Desværre er afholdslivet ikke til at holde ud i længden, så jeg må nok bare acceptere, at jeg i stedet for at have six-pack har en keg. ;-)

Brugeravatar
Elscorpio
Allstar
Allstar
Indlæg: 4465
Tilmeldt: 6. jul 2005, 18:02
Favoritspiller: Ib, Ib, Ib
Geografisk sted: Aalborg
Kontakt:

Re: Kostpyramiden er ligesom en pizza

Indlæg af Elscorpio » 9. okt 2012, 11:20

Ved ikke om nogen af jer i denne traad har set filmen Supersize Me. I den interviewer instruktoeren en gut som har spist minimum 2-3 Big Macs hver dag i 30 aar, men han har dog ikke taget voldsomt paa (kan ikke huske hvad den her fyr ovre i USA hedder).

Besvar