Slutspil i superligaen

Her debatteres alt om fodbold der ingen direkte relation har til AaB.
Besvar
gravballe
Allstar
Allstar
Indlæg: 3643
Tilmeldt: 19. sep 2013, 12:33

Slutspil i superligaen

Indlæg af gravballe » 27. feb 2015, 08:24

http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/da ... en/5460719

Hvis dette sker, så er jeg i den grad færdig med at se dansk fodbold. Slutspil høre ishockey til!

Brugeravatar
le Cid
Allstar
Allstar
Indlæg: 4412
Tilmeldt: 6. jul 2005, 13:12
Geografisk sted: Mejrup, Holstebronx

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af le Cid » 27. feb 2015, 08:40

Bemærk lige den ekstreme tilslutning til idéen blandt EB's læsere: 63,73 er for det!!!
Contra [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10] Pro <-Mit Hilje-indeks

Brugeravatar
Pastorius
Allstar
Allstar
Indlæg: 13819
Tilmeldt: 7. jul 2005, 00:20
Geografisk sted: Sorø
Kontakt:

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af Pastorius » 27. feb 2015, 08:41

gravballe skrev:http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/da ... en/5460719

Hvis dette sker, så er jeg i den grad færdig med at se dansk fodbold. Slutspil høre ishockey til!
Jeg er overbevist om at enhver ændring af det nuværende system er et gode.
Med venlig Hilsen
--
Robert

Brugeravatar
Søgaard
Allstar
Allstar
Indlæg: 1985
Tilmeldt: 7. jul 2005, 22:42

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af Søgaard » 27. feb 2015, 10:25

Lidt spændende, hvordan deres oplæg til ligaen bliver. Er også en smule mod slutspil, man kan også se at Holland er gået væk fra det igen (dog nedrykningsplayoff), det var ikke lykken for dem. Bare fordi Belgien klarer sig godt nu, er det jo ikke nødvendigvis grundet ligastrukturen, lige så meget som det er deres fremragende talentarbejde. Oulare er ikke blevet et kæmpe stort jern, fordi de har slutspil dernede. Men hvad gjorde de så ved ligaen:

Belgien skar ned på antallet af hold i ligaen, og øgede vel dermed kvaliteten og formentlig indtjeningen (jeg tænker flere tilskuere fordi man ikke skulle spille mod de ringeste hold, færre klubber til at dele tv-penge), det er ikke oplagt vi gør det samme. Tværtimod. Vi skal øge antallet af hold, hvis vi skal opnå et respektabelt antal kampe. Det skaber nogle lidt kedeligere grundspilskampe og færre tv-penge isoleret set, fordi flere skal dele.

Belgien tilføjede at kampe spilles hen over julen, så der nu spilles 38-40 (direkte nedrykker dog 30, så vidt jeg lige kan se) kampe i stedet for 34 - igen, det er ikke oplagt med det danske vintervejr, omend det ikke kan være så betydeligt meget bedre i Belgien? Det ville i hvert fald skabe et krav om varme i banen og dræn af en vis kvalitet, så der ikke kommer for mange BIF-knoldesparker-baner. Frygter at det hele bliver FCN skøjtebaner, hvis kravene øges til antallet af kampe der spilles. Men synes sagtens man kunne spille en måned mere, hvis banerne er til det.

Belgien har nu 3 puljer i 2. del af sæsonen. En mesterskabspulje på 6 hold, der spiller om de europæiske pladser -1. Dvs. at nogle hold i mesterskabspuljen, ikke kommer til at spille europæisk. Dernæst spiller pladserne 7-14 i to gruppespil, hvor gruppevinderne spiller en finale om hvem der vinder den sidste europæiske plads. Det giver god mening rent kommercielt, at spille om en europæisk plads, for ellers er det et ret kedeligt slutspil for tilskuerne. Men selv med 5 europæiske pladser, betyder de at nr. 5 og 6 ikke får en plads, mens nr. 7. gør. Vinder 5 eller 6 pokalen, så er det nr. 4 der ikke får en europæisk plads. Men tilbage til strukturen - en direkte nedrykker er så tilbage, samt en klub der havner i nedrykningsslutspil med 3 hold fra 1. divisionen om en plads i ligaen året efter. Det giver fin nok mening i min optik.

Men det er interessant hvordan man så skulle ændre den danske struktur. Som jeg tænker det, skal vi maks øge med et par hold, der er ikke nok bredde i DK til at 16 hold vil være interessant, plus det vil udvande tv-indtægterne meget, i hvert fald i starten. Hvis man øger til 14 hold, får man 26 grundspilskampe. Det virker ok. Så er der nogle der skal spille mesterskabspulje, hvis vi leger videre med de belgiske tanker. Hvis man tager 5 hold der, er der 8 kampe. Jeg synes ikke det giver mening, at have 6 hold, for så skubbes den sidste europæiske plads længere ned, såfremt man kun har 4 pladser som nu. Med 4 pladser, og en pokalvinder udenfor top5, er der dog kun 2 pladser at spille om i slutspillet. Og det synes jeg er for lidt. Så risikerer vi at have et hold der står med en bronze-medalje, mens 6'eren fra gruppespil 2 er pokalvinderen, hvorfor det er 2. pladsen i det 2. slutspil, der får en plads. Altså 4 europæiske pladser, der går til nr. 1, 2, 6 og 7 i ligaen. Det er self. worst case. Men videre skal der så være et 2. slutspil om en europæisk plads, for at der er noget at kæmpe om, her kunne det igen være med 5 hold. Det efterlader 4 hold, hvoraf 1 kunne være direkte nedrykker og de resterende 3 kan spille grp. spil med 2-3 hold fra 1. div om 3 pladser i ligaen. Det giver 34-36 kampe for alle hold, og skulle være muligt at gennemføre. Synes det er interessant, og det ville da skabe nogle spændende kampe. Mindst spændende er 2. slutspil self., men det er jo også røvsygt at ligge i midten af ligaen i dag - der er dog sjældent alt for langt til enten nedrykningszonen eller en mulig europæisk plads i dag, som et resultat af de kun 12 hold...

Synes nu nok at det kunne være spændende med slutspil, eksempelvis i ovenstående format. Men det er dog dybt uretfærdigt, ift. det 2. slutspil og at man her har mulighed for en europæisk plads. Især nu hvor vi kun har 4 de kommende år. Hvis man antager slutstillingen sidste sæson og 4 europæiske pladser, så svarer det til, at BIF skulle aflevere sin europæiske plads til FCN, der endte 6'er. Det er sku ikke logisk eller godt for DK-fodbold. Alternativet er self. et dybt uinteressant 2. mellemslutspil, hvor det virkelig ikke rigtig er interessant at spille. Ved ikke lige hvordan man kan komme ud over det.

/Søgaard
Aalborg BK 1885!

Brugeravatar
634
Allstar
Allstar
Indlæg: 1858
Tilmeldt: 1. jul 2007, 15:57
Favoritspiller: Rade Prica

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af 634 » 27. feb 2015, 11:02

Jamen så vil jeg endnu engang udtrykke mit ønske om 12 deltagere i de to bedste ligaer, som spiller 22 indbyrdes opgør i efterårets grundspil, og i foråret bliver delt i 3 slutspil, hvor pointene fra indbyrdes opgør flyttes over, dog ikke i den mellemste (9-16)
Det er svært at være ydmyg, når man er så stor som jeg
Muhammad Ali


Tripel mestre 2013-14

11-5 Dansk mester
15-5 Pokal mester
18-5 Jysk mester og fairplay vindere

Brugeravatar
Provst i Brovst
Allstar
Allstar
Indlæg: 4377
Tilmeldt: 1. nov 2005, 15:56
Favoritspiller: Erik Bo Andersen. Jimmy Nielsen. Nicklas Helenius.

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af Provst i Brovst » 27. feb 2015, 11:06

Premier Leauge og Bundesligaen synes også stærke, kan et konsulentfirma ikke også få flere hundrede tusinde for at præsentere deres enormt spændende struktur som har gjort deres ligaer så stærke. Det er sikkert helt crazy og out of the box.
- Når det først kører for AaB, er det som at løbe ind i en kniv. Det gør ondt på krop og sjæl. Hobros cheftræner, Lars Justesen.
- De var fruktansvärt bra. Guillermo Molins, Malmö FF.

Brugeravatar
Buzz Killington
Allstar
Allstar
Indlæg: 9595
Tilmeldt: 6. jul 2005, 17:22
Favoritspiller: The Rusty Venture
Geografisk sted: Aarhus

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af Buzz Killington » 27. feb 2015, 12:25

Jeg kan forstå det så langt at den øverste del af ligaen får flere kampe mod ligeværdige modstandere, hvilket på kort sigt giver hårdere modstand, og flere penge i kassen fra sponsorere, tilskuere og tv grunde mere seværdige kampe. Det vil reelt være som at introducere en ny øvereste division i slutspilsperioden. "Problemet" er dog - kan jeg forestille mig - at det hovedsagligt giver de store klubber en konkurencefordel, hvor de mindre klubber kommer til at lide under manglende indtægter (af samme grunde). Vi får dermed endnu mere støvsugning fra topklubberne af både sponsormidler og talenter. Og niveauforskellen i holdene imellem gør måske bare grundsspilsperioden endnu mindre attraktiv end den er nu.

Men hvis det resulterer i bedre talentudvikling og internationale resultater, grundet en styrkelse af topklubberne, så er det måske alligevel på sigt godt for hele ligaen og dansk fodbold som sådan.
For overblik over AaB-nyheder:

http://www.holdnyt.dk/nyheder/fodbold/d ... ligaen/AaB

http://www.clubnews.dk/AaB

shoutout til rockamuffin for den nederste :aabfan: :aabfan:

"No dickheads"

Brugeravatar
thomasjn
Allstar
Allstar
Indlæg: 3254
Tilmeldt: 10. maj 2009, 18:48

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af thomasjn » 27. feb 2015, 14:35

Har svært ved at forlig mig med tanken om slutspil. Den belgiske model stinker med, at man giver en Europa plads til et lavere rangerende hold. For mig at se bør man i stedet se på nedrykningen herhjemme. Lad nr. 11 dyste med nr. 2 fra 1. division om den sidste plads. Derved er det knap så farligt at blive nr. 11 som nu og man minimerer risikoen en smule, men samtidig er første division så god man ikke kan vide sig sikker på at vinde playoff. Samitig vil vi kunne sikre ligaen mod skodhold i HB-Køge klassen sniger sig op.

Skulle man lave et slutspil herhjemme synes jeg bare man bør dele den nuværende liga i to mere eller mindre. I langt de fleste sæsoner vil den blive

Mesterskabsspil:
AaB
Brøndby
FCK
FCM (indtil Benham bliver træt af dem) og de forhåbentlig erstattes af AGF)
OB
Esbjerg/Randers

Nedrykningsspil
Esbjerg/Randers
FCN
SønderjyskE (de rykker aldrig ned)
AGF (I det long run ligger de nok i Suppen)
FCV/Silkeborg/Hobro/eller lignende
FCV/Silkeborg/Hobro/eller lignende

På den måde ville man få to super intense slutspil, da holdene i bunden ligeledes ikke vil kunne slappe af med seks hold i "ligaen".

I alt vil holdene så spille 22 kampe i grundspillet og så 10 i slutspillet, hvilket er 32. Derved slipper vi også for det dårlige system vi har idag med et ulige antal indbyrdes kampe.

Brugeravatar
Kristian
Allstar
Allstar
Indlæg: 4320
Tilmeldt: 6. jul 2005, 09:53
Geografisk sted: Nørresundby, Nordjylland

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af Kristian » 27. feb 2015, 15:34

Pastorius skrev:
gravballe skrev:http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/da ... en/5460719

Hvis dette sker, så er jeg i den grad færdig med at se dansk fodbold. Slutspil høre ishockey til!
Jeg er overbevist om at enhver ændring af det nuværende system er et gode.
Plus, at det vil gavne tilskuerinteressen markant er jeg sikker på.

Langt flere vigtige kampe på en sæson og der bliver "run" på billethusene til slutspillet eks. Man kan da godt være lidt træt af, at møde holdene 3 gange på en sæson. Lidt fornyelsen ville gavne fodbolden i DK.
------------------
mvh Kristian

jonas386
Allstar
Allstar
Indlæg: 10593
Tilmeldt: 1. jun 2009, 16:00
Favoritspiller: Ingen

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af jonas386 » 27. feb 2015, 15:44

Kristian skrev:
Pastorius skrev:
gravballe skrev:http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/da ... en/5460719

Hvis dette sker, så er jeg i den grad færdig med at se dansk fodbold. Slutspil høre ishockey til!
Jeg er overbevist om at enhver ændring af det nuværende system er et gode.
Plus, at det vil gavne tilskuerinteressen markant er jeg sikker på.

Langt flere vigtige kampe på en sæson og der bliver "run" på billethusene til slutspillet eks. Man kan da godt være lidt træt af, at møde holdene 3 gange på en sæson. Lidt fornyelsen ville gavne fodbolden i DK.
Nu møder man jo bare nogle hold 4 gange istedet, og hvor 4 kampe mod FCM, FCK eller BIF sikkert kan være meget interessante for os, så må man også indstille sig på at i nogle sæsoner kan man evt ligge nummer 7 efter 22 runder, og så bliver det istedet ekstra kampe mod SønderjyskE, FCN, Lyngby, Horsens, Hobro, Vestsjælland, Viborg osv. Ikke ligefrem modstandere der hiver folk på stadion, eller har den store interesse i medierne hvis der alligevel ikke spilles om det store da man må formode at nummer 7 alligevel er for gode til at rykke ned. 10 ligegyldige kampe der bare skal overståes uden udsigt til noget som helst, og uden udsigt til at ende højere end nummer 7 selvom man skulle vinde samtlige kampe med 5-0.
Nej tak.
http://www.youtube.com/watch?v=bx1wypIgVrE

Altid for AaB, Altid for Aalborg, Nordjylland det er mit hjem.

Jesper Schmidt
Halftime
Halftime
Indlæg: 5672
Tilmeldt: 6. jul 2005, 22:19
Geografisk sted: Aalborg

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af Jesper Schmidt » 27. feb 2015, 17:18

Sportsligt vil et slutspil være en katastrofe, intet mindre. Især fordi der ikke vil gå lang tid før man, fuldstændig som da man prøvede lortet i 90'erne, indser at der hurtigt bliver 3-6 hold i foråret som intet har at spille for overhovedet... og så kan man igen begynde på små julenumre som halvering af point osv. for at gøre det interessant nok for ikke mindst tv-seeren. Uanset hvad pokker man gør, vil et slutspil aldrig nødvendigvis have den rette vinder.. for er det bedste fodboldhold i landet nødvendigvis det hold som er bedst mod de andre top hold? Eller det hold som sniger sig med i et slutspil og topper i foråret? Eller er holdet som slutter efteråret lige udenfor slutspillet, men har et fantastisk forår og samlet set ender med flest point af alle, i virkeligheden den rette mester, selv om de maks. kan ende som nr. 7?

Det eneste rigtige når man vil kåre en national mester, er en liga hvor alle mødes 2 gange over én lang sæson. Alt andet er noget cirkusgøgl.

Brugeravatar
Buzz Killington
Allstar
Allstar
Indlæg: 9595
Tilmeldt: 6. jul 2005, 17:22
Favoritspiller: The Rusty Venture
Geografisk sted: Aarhus

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af Buzz Killington » 27. feb 2015, 19:08

Jesper Schmidt skrev:Sportsligt vil et slutspil være en katastrofe, intet mindre. Især fordi der ikke vil gå lang tid før man, fuldstændig som da man prøvede lortet i 90'erne, indser at der hurtigt bliver 3-6 hold i foråret som intet har at spille for overhovedet... og så kan man igen begynde på små julenumre som halvering af point osv. for at gøre det interessant nok for ikke mindst tv-seeren. Uanset hvad pokker man gør, vil et slutspil aldrig nødvendigvis have den rette vinder.. for er det bedste fodboldhold i landet nødvendigvis det hold som er bedst mod de andre top hold? Eller det hold som sniger sig med i et slutspil og topper i foråret? Eller er holdet som slutter efteråret lige udenfor slutspillet, men har et fantastisk forår og samlet set ender med flest point af alle, i virkeligheden den rette mester, selv om de maks. kan ende som nr. 7?

Det eneste rigtige når man vil kåre en national mester, er en liga hvor alle mødes 2 gange over én lang sæson. Alt andet er noget cirkusgøgl.
Undskyld, men det argument forstår jeg ikke. Eller rettere, konsekvensen af den tankegang er at det heller ikke i øjeblikket nødvendigvis er det bedste hold der vinder, eftersom der jun er 12 hold i den bedste række og man ikke møder dem fra de lavere rækker. Er det bedste hold f.eks. nødvendigvis det hold der bare er i stand til at vinde over de andre superligahold? Så længe man laver opdelinger ud fra præstationer, vil det problem altid være der. Et slutspil er blot en yderligere opdeling på halvårsbasis, og ikke noget substantielt anderledes end den måde det allerede er på.
For overblik over AaB-nyheder:

http://www.holdnyt.dk/nyheder/fodbold/d ... ligaen/AaB

http://www.clubnews.dk/AaB

shoutout til rockamuffin for den nederste :aabfan: :aabfan:

"No dickheads"

MR er den rigtige vinder
Allstar
Allstar
Indlæg: 2159
Tilmeldt: 26. jul 2007, 08:56

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af MR er den rigtige vinder » 27. feb 2015, 19:10

Jesper Schmidt skrev:Sportsligt vil et slutspil være en katastrofe, intet mindre. Især fordi der ikke vil gå lang tid før man, fuldstændig som da man prøvede lortet i 90'erne, indser at der hurtigt bliver 3-6 hold i foråret som intet har at spille for overhovedet... og så kan man igen begynde på små julenumre som halvering af point osv. for at gøre det interessant nok for ikke mindst tv-seeren. Uanset hvad pokker man gør, vil et slutspil aldrig nødvendigvis have den rette vinder.. for er det bedste fodboldhold i landet nødvendigvis det hold som er bedst mod de andre top hold? Eller det hold som sniger sig med i et slutspil og topper i foråret? Eller er holdet som slutter efteråret lige udenfor slutspillet, men har et fantastisk forår og samlet set ender med flest point af alle, i virkeligheden den rette mester, selv om de maks. kan ende som nr. 7?

Det eneste rigtige når man vil kåre en national mester, er en liga hvor alle mødes 2 gange over én lang sæson. Alt andet er noget cirkusgøgl.
helt enig - jeg kan heller ikke forlige mig med en cup (slutspil) afsmitning i ligaen. Det har vi sjovt nok Pokal-turneringen til. Et mesterskab bør lige så godt kunne vindes på en stærk serie i starten af turneringen som i slutningen. Pointene bør tælle lige meget.
Um Gandhi Dandy, um grande
milionário socialista

jonas386
Allstar
Allstar
Indlæg: 10593
Tilmeldt: 1. jun 2009, 16:00
Favoritspiller: Ingen

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af jonas386 » 27. feb 2015, 21:02

Vi er vel enige om der ikke snakkes knock-out som man ser i Holland (om de sekundære placeringer )
http://www.youtube.com/watch?v=bx1wypIgVrE

Altid for AaB, Altid for Aalborg, Nordjylland det er mit hjem.

Brugeravatar
634
Allstar
Allstar
Indlæg: 1858
Tilmeldt: 1. jul 2007, 15:57
Favoritspiller: Rade Prica

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af 634 » 27. feb 2015, 21:33

jonas386 skrev:Vi er vel enige om der ikke snakkes knock-out som man ser i Holland (om de sekundære placeringer )
Ja det ville være forfærdeligt. For en del år siden i håndbold vandt Slagelse suverænt grundspillet med maksimum point eller meget tæt på. Men i bedst af 3 finale kampe kunne de ikke vinde de 2 sidste mod VHK, fordi de i samme periode spillede EM finale kampe. Men det var også håndbold.
Det er svært at være ydmyg, når man er så stor som jeg
Muhammad Ali


Tripel mestre 2013-14

11-5 Dansk mester
15-5 Pokal mester
18-5 Jysk mester og fairplay vindere

Jesper Schmidt
Halftime
Halftime
Indlæg: 5672
Tilmeldt: 6. jul 2005, 22:19
Geografisk sted: Aalborg

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af Jesper Schmidt » 27. feb 2015, 23:54

Buzz Killington skrev:
Jesper Schmidt skrev:Sportsligt vil et slutspil være en katastrofe, intet mindre. Især fordi der ikke vil gå lang tid før man, fuldstændig som da man prøvede lortet i 90'erne, indser at der hurtigt bliver 3-6 hold i foråret som intet har at spille for overhovedet... og så kan man igen begynde på små julenumre som halvering af point osv. for at gøre det interessant nok for ikke mindst tv-seeren. Uanset hvad pokker man gør, vil et slutspil aldrig nødvendigvis have den rette vinder.. for er det bedste fodboldhold i landet nødvendigvis det hold som er bedst mod de andre top hold? Eller det hold som sniger sig med i et slutspil og topper i foråret? Eller er holdet som slutter efteråret lige udenfor slutspillet, men har et fantastisk forår og samlet set ender med flest point af alle, i virkeligheden den rette mester, selv om de maks. kan ende som nr. 7?

Det eneste rigtige når man vil kåre en national mester, er en liga hvor alle mødes 2 gange over én lang sæson. Alt andet er noget cirkusgøgl.
Undskyld, men det argument forstår jeg ikke. Eller rettere, konsekvensen af den tankegang er at det heller ikke i øjeblikket nødvendigvis er det bedste hold der vinder, eftersom der jun er 12 hold i den bedste række og man ikke møder dem fra de lavere rækker. Er det bedste hold f.eks. nødvendigvis det hold der bare er i stand til at vinde over de andre superligahold? Så længe man laver opdelinger ud fra præstationer, vil det problem altid være der. Et slutspil er blot en yderligere opdeling på halvårsbasis, og ikke noget substantielt anderledes end den måde det allerede er på.
Arrh, come on... det er altså en lidt tynd sammenligning, det er jo superligaens bedste hold man stadig kårer - landets bedste række. Laver du et slutspil med f.eks. 6 hold, vil det være det bedste af de 6 hold der vinder ligaen, og ikke nødvendigvis superligaens bedste hold. Situationen hvor ligaens nr 7 som ikke når med i slutspillet ender med at have lavet flest point er jo ikke et eller andet langt ude eksempel, det kan sagtens lade sig gøre... især hvis man halverer pointene før slutspillet. Derudover synes jeg også der er en god pointe i at mesterholdet ofte vil være det hold som er i stand til at præstere bedst mod de andre tophold, og ikke nødvendigvis holdet som har præsteret bedst mod alle hold, set over hele sæsonen. Nu er det ikke fordi jeg skal tage noget fra vores mesterskab i 95, men jeg mener faktisk det år var et eksempel på at holdet som fik flest point set over hele sæsonen ikke blev mester, det skete ihvertfald i mindst et af årene med slutspil.

Har man en ligastruktur med 6 hold i et forårsslutspil, mener jeg sådan set i princippet at man skærer superligaen ned til 6 hold, og sæsonen ned til det halve, for resten er ikke andet end kvalifikation. Det er ihvertfald under alle omstændigheder ikke hvad jeg ser som den rigtige måde at kåre en ligamester på - ja undskyld mig men der går sgu håndbold og ishockey i den, hvis man går ud af den vej igen, uanset at Belgien har den struktur lige nu... de er vel iøvrigt det eneste land som har forsøgt sig med slutspil og endnu ikke har droppet det igen.

For det syvende - hvorfor gå tilbage til en fuser? Vi havde en struktur fuldstændig (i store træk) som den belgiske i 90erne... det fandt man altså ret hurtigt ud af ikke fungerede dengang, så hvorfor skulle det være bedre nu? Og må jeg lige sige... når jeg ser at man i Belgien spiller bedste af 5 (5!) kampe mellem de to nederst placerede hold, så strømmer der en klistret og ulækkert smagende strøm af amerikansk opkast ud i min mund... det er intet mindre end tåkrummende og imod ALT hvad fodbold står for, for mig.

frederikshavneren
Allstar
Allstar
Indlæg: 6047
Tilmeldt: 12. jan 2011, 15:12
Favoritspiller: messi

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af frederikshavneren » 28. feb 2015, 01:50

Mine forslag

Enten en reduceret Superliga med 10 hold så vi kan slippe for skodmodstandere som Hobro og Haderslev eller

Skandinavisk liga i fremtiden. Det har lange udsigter, men jeg kan sagtens se perspektiverne ved at lave en Skandinavisk liga med f.eks. følgende 16 hold:

AaB
Bøf
FCK
AGF
OB

AIK Stockholm
Djurgårdens IF
Hammarby
IFK Göteborg
Malmö FF

Vålerenga
Brann Bergen
Rosenborg
Viking Stavanger
Molde

HJK Helsinki

Det ville da være en fed liga, men desværre urealistisk i skrivende stund. UEFA vil nok forsøge at spænde ben, derudover kan det selvfølgelig koste europæisk deltagelse da det bliver sværere at kvalificere sig i denne stærke liga.

De fleste vil nok være arge modstandere af at oprette tværnationale ligaer, jeg ser det derimod som fremtiden. Hvis Holland-Belgien f.eks. tog sig sammen så kunne de lave en rigtig fed Benelux liga.

Brugeravatar
thomasjn
Allstar
Allstar
Indlæg: 3254
Tilmeldt: 10. maj 2009, 18:48

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af thomasjn » 28. feb 2015, 02:17

Kommer "Nordic league" så skal AaB godt nok frem i skoene. Tænk hvis parantesen FCM bliver valgt fremfor os bare fordi de er bedre til at puste sig op. Er dog helt enig i, at de oplagte danske klubber er os, OB, AGF, FCK og Bundby.

Eksil
Allstar
Allstar
Indlæg: 2837
Tilmeldt: 13. jul 2012, 23:56

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af Eksil » 28. feb 2015, 06:56

thomasjn skrev:Kommer "Nordic league" så skal AaB godt nok frem i skoene. Tænk hvis parantesen FCM bliver valgt fremfor os bare fordi de er bedre til at puste sig op. Er dog helt enig i, at de oplagte danske klubber er os, OB, AGF, FCK og Bundby.
Hvad er der oplagt ved en klub der ligger nr. 3 i den næstbedste liga og er røget ud af topdivisionen 3 gange på 9 år. Sorry, men FC Herning er langt mere relevant, hvis man vil lave sådan en liga

FlæskeFrank
Allstar
Allstar
Indlæg: 6377
Tilmeldt: 11. jul 2005, 20:06
Geografisk sted: Middelfart

Re: Slutspil i superligaen

Indlæg af FlæskeFrank » 28. feb 2015, 19:07

Jeg er ikke tilhænger af hverken slutspil eller Nordic League.

Men sidst nordisk fodbold sloges med dårlige resultater indførte man Royal League. Det gav efterfølgende nogle gode europæiske resultater for specielt danske klubber.

Så jeg så hellere at man arbejde med det koncept igen.
- FlæskeFrank

Besvar