Friis fyret - ny træner igen igen..

Her debatteres alt generelt om AaB Fodbold.
Dennis Nielsen
Landshold
Landshold
Indlæg: 788
Tilmeldt: 23. okt 2015, 10:07

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Dennis Nielsen » 16. sep 2022, 10:23

Det kom lidt uventet, må jeg sige..

Nogle af dem med dere daglige gang på Hornevej eller med store ører til vandrørene - har i nogle informationer omkring dette?

Der er både for og imod fyringen af Friis, det er bestemt ikke ensrettet.

Brugeravatar
Buzz Killington
Allstar
Allstar
Indlæg: 9614
Tilmeldt: 6. jul 2005, 17:22
Favoritspiller: The Rusty Venture
Geografisk sted: Aarhus

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Buzz Killington » 16. sep 2022, 11:20

BoT skrev:
16. sep 2022, 10:06
Buzz Killington skrev:
16. sep 2022, 09:39
Jeg vil ikke tage bekymringen fra dig. Jeg vil ikke forholde mig til valget af Hamrén. Men, jeg er helt uenig af din vurdering af Friis:

[1] Nej, lad os kigge længere tilbage end sæsonstarten. Selv med Rinne og Thelander på holdet har vi præsteret forfærdeligt. Selv før formationsskiftet (som er Friis beslutning) er resultatet nedslående. 22 kampe, 6 sejre, 5 uafgjorte, og 11 nederlag.

[2] Det er på ingen måde tydeligt for de fleste at det var manglen på én forsvarsspiller der gjorde at vi var så tandløse oppe foran eller årsagen til at Lyngby havde overtaget i størstedelen af kampen. Lyngby havde lukket 16 mål ind i de første 8 kampe og skrabet sølle 2 point sammen, og så præsterer vi kun 2 skud på mål mod den ene sikre nedrykker i hele kampen. Al optimisme blev udslettet for vores problem er det samme samme samme. Vi kan ikke sammensætte noget som helst meningsfuldt offensivt set. Den hænger på Friis. Det er Friis job at skabe et system hvor spillerne kan præstere.

[3] Det kan jeg simpelthen ikke finde noget som helst der understøtter.

[4] Men man har erstattet dem. Det er ikke Kramer/Thelander eller Rinne/Posavec der er skyld i at vi har lavet sølle gudjammerlige 8 mål i 9 kampe. Vi har også hentet Sousa, fået Lucas tilbage. Hentet to nye backs der - for træneren - har vist sig så stærke at det har overhalet de gamle.

[5] Jamen, der er ingen langsigtet idé. Vi ligger til nedrykning. Det skal ordnes.

Problemet er ikke fyringen af Friis.
1: Det er korrekt, at vi også i foråret ramte en dårlig stime af resultater. Men vi endte altså på 5. pladsen og var et par kiksede straffespark fra Europa. Det er lidt over, hvad vi kan forvente ud fra sportsligt budget.
At vi så fik for få point i slutspillet er korrekt - men her spillede vi jo altså også kun mod stærke hold. Men stadig for få point. Men det er ikke første gang i historien, en ny træner har bakset lidt med pinthøsten.

2: Du underkender i den grad betydningen af, at det er en holdindsats, der både har betydning for defensiven og for offensiven. Der er en grund til, at næsten alle trænere altid starter med at bygge det defensive fundament - for det har afgørende betydning også for offensiven. Hvis spillerne også længere fremme på banen begynder at tvivle på folkene bag ved dem, agerer de bare anderledes og mere låst. Jeg er ret sikker på, at vi havde vundet kampen i søndags, hvis Ross og Kramer havde spillet hele kampen sammen.

3: Anerkender du på ingen måde, at vi inden Lyngby-kampen havde leveret 3 gode præstation imod 3 stærke modstandere? Og endda fået sejre i 2/3?

4: Igen, du er altså ganske naiv i den vurdering af, hvor nemt man erstatter to nøglespillere. Kramer er god - ja, men han har slet ikke Thelanders niveau eller plads i hierarkiet. Posavec er også fin, men på ingen måde en top-3 keeper. Deres blotte tilstedeværelse giver selvtillid til resten af holdet - men den slags anerkender du jo heller ikke.
Også fint at hente nye backs og et par nye kantspillere, men det tager jo tid at få dem spillet ind. Mod Lyngby var der således nul af de bagerste fem, der havde optrådt på samme plads i forårets kampe. Den slags har altså betydning.

Hvorfor tror du, Silkeborg, Randers og FCN har succes? Er det fordi, de har de bedste spillere? Eller er det mon fordi, de har et fast koncept, struktur og kontinuitet på holdet? Og i øvrigt den samme træner, som for tre år siden??
1) Det giver ikke mening at bruge 5-pladsen eller vores budget i en diskussion om Friis. Det er ikke Friis der har slæbt os op på den femteplads. Vi lå på fjerdepladsen da han overtog, foran SIF og Randers. Så rammer vi mesterskabsspillet og det hele falder sammen, plus vi taber som første hold nogensinde eurokvallen til et hold fra nedrykningsspillet (øh, tror jeg nok). Jeg ville også være villig til at lede efter formildende omstændigheder, hvis vi ikke var startet i samme rille i denne sæson.

2) Jeg underkender ikke noget. Jeg anerkender a) at det var Lyngby, og b) at den måde vores angrebsspil lignede sig selv. Der er et tydeligt manglende mønster i vores angrebsspil. Man behøver ikke at inddrage en yderligere forklaringsmodel til lejligheden.

3) Fair nok. Lad os tage de gode kampe, som du mener vi skal tage som indikation på at det gik den rette vej, og som du mener bør udviske de foregående 20 kampes elendighed.
  • FCM - AaB: Jeg anerkender ikke præstationen som værende et klart udtryk for at vi er på vej mod noget bedre. FCM - havde skiftet træner og spillede hamrende naivt. Alligevel dominerede de os det meste af kampen. De havde 17 afslutninger mod os, og havde stort boldovertag. FCM var indtil da heller ikke specielt godt kørende, med kun 9 point i syv kampe. Men med FCMs hidtidige form, og europæiske tømrermænd, giver det mig ikke tiltro til at Friis evner at sætte vores angreb sammen
  • RFC - AaB: Jeg så desværre ikke ret meget af kampen. Men ud fra data ser det ud som om vi var uheldige med at tabe. Men jeg kan ikke se at den udvisker det problem jeg highlighter - at det er i angrebsspillet at det sejler.
  • AaB - BIF: Vi spillede en god pølerkamp på hjemmebane. Men Brøndby er godt nok også skidt kørende, med 9 point i 9 kampe. Flot mål af Sousa. Hvis vi havde vist samme energi i nogle flere kampe i år, havde mit syn været anderledes
4) Ej, nu må du lige holde igen. Du har ret i at det ville være naivt at komplet overse den indflydelse udskiftninger på holdet har. Men, hvis de nye backs ikke er klar, eller hvis for mange udskiftnigner i truppen er et problem, så lad da for søren være med at bruge dem når alternativerne stadig er i klubben. Så lad det blive ved indskiftningerne sidst i kampene (vi har 5 udskiftningsmuligheder!). Altså, det er jo ikke formildende det der. Det er jo netop et af problemerne. Han var nødt til at spille med en ny forsvarer og en ny målmand. Så må han have fingeren på pulsen og holde igen med for mange udskiftninger før de nye er kørt ind. Ligesom han heller ikke er tvunget til at gå over til 4-3-3.

5) Øh, altså, jeg anerkender at et fast koncept og stabilitet i spillertruppen og på trænerbænken er vigtigt. Hvem gør ikke det? Men den kan du da ikke bare hive frem som en absolut refutering af en træners arbejde efter 22 kampe.

Edit: Og så til sidst er jeg nødt til at indskyde at det altid er et sats og et spørgsmål om timing. Hvis de gode præstationer var blevet sat sammen tidligere, eller hvis landskampspausen var længere væk, så havde det måske givet mening at lige se tiden og præstationerne an. Men jeg synes ikke der er noget ved holdets præstationer der gør fyringen helt vanvittig, skriver jeg selvom jeg var på team Friis da man hentede ham.
For overblik over AaB-nyheder:

http://www.holdnyt.dk/nyheder/fodbold/d ... ligaen/AaB

http://www.clubnews.dk/AaB

shoutout til rockamuffin for den nederste :aabfan: :aabfan:

"No dickheads"

Sønderhof
Allstar
Allstar
Indlæg: 1054
Tilmeldt: 9. jul 2005, 12:51
Favoritspiller: Thomas Augustinussen

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Sønderhof » 16. sep 2022, 17:58

EINHILL skrev:
16. sep 2022, 04:40
Sønderhof skrev:
15. sep 2022, 22:03
Jeg håber, at det her er begyndelsen på enden for bestyrelsen i klubben. Det er den eneste positive vinkel jeg kan finde på fyringen af Friis.

Vi er tre point fra top 6, med 12 kampe tilbage.
Når Hamrén går ud og siger, at det her handler om overlevelse for AaB, så siger han jo, at truppen ikke er til top 6. Ergo siger han til bestyrelsen, at den trup Inge har sammensat ikke er god nok. Det harmonere på ingen måde.
Det er godt nok den vildeste analyse nogensinde! Man kan ikke bare tage en mands ord og så fordreje det på den måde, så det kommer til at passe på ens egen agenda.

Jeg har ingen agenda, men jeg er i tvivl om AaBs.
Jeg fordrejer ikke Hamréns ord. Hans siger at vi skal glemme alt om top 6. Det her handler om overlevelse.
Jeg er oprigtig i tvivl om det er målsætningen for sæsonen nu? I så fald er det et vink med en vognstang ifht den trup Inge for 9 kampe siden, stålfast mente var til mere end top 6.

Jeg køber dog ind på præmissen om, at det er retorisk korrekt at gøre det på den måde. Så er ingen i tvivl om, at der skal knokles røven ud af bukserne.

Brugeravatar
Kristian
Allstar
Allstar
Indlæg: 4339
Tilmeldt: 6. jul 2005, 09:53
Geografisk sted: Nørresundby, Nordjylland

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Kristian » 16. sep 2022, 19:48

Sønderhof skrev:
16. sep 2022, 17:58
EINHILL skrev:
16. sep 2022, 04:40
Sønderhof skrev:
15. sep 2022, 22:03
Jeg håber, at det her er begyndelsen på enden for bestyrelsen i klubben. Det er den eneste positive vinkel jeg kan finde på fyringen af Friis.

Vi er tre point fra top 6, med 12 kampe tilbage.
Når Hamrén går ud og siger, at det her handler om overlevelse for AaB, så siger han jo, at truppen ikke er til top 6. Ergo siger han til bestyrelsen, at den trup Inge har sammensat ikke er god nok. Det harmonere på ingen måde.
Det er godt nok den vildeste analyse nogensinde! Man kan ikke bare tage en mands ord og så fordreje det på den måde, så det kommer til at passe på ens egen agenda.

Jeg har ingen agenda, men jeg er i tvivl om AaBs.
Jeg fordrejer ikke Hamréns ord. Hans siger at vi skal glemme alt om top 6. Det her handler om overlevelse.
Jeg er oprigtig i tvivl om det er målsætningen for sæsonen nu? I så fald er det et vink med en vognstang ifht den trup Inge for 9 kampe siden, stålfast mente var til mere end top 6.

Jeg køber dog ind på præmissen om, at det er retorisk korrekt at gøre det på den måde. Så er ingen i tvivl om, at der skal knokles røven ud af bukserne.
Nej det handler om at Hamren er nødt til at få klubben væk fra nedrykning.

Og det er rablende vanvittigt at snakke om top 6 lige nu.

Klubbens ambition generelt er ikke ændret, men forståe udmærket Hamren i den her udmelding.
Og det handler ikke om at give Inge et vink med en vognstang.

Vi har ikke leveret godt nok og den trup her er sq bedre end en 11 plads. Det kan vi i bund og grund takke den tidligere træner for. Hårdt sagt, men rigtigt.
------------------
mvh Kristian

alb
Drenge
Drenge
Indlæg: 47
Tilmeldt: 12. feb 2020, 22:00

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af alb » 16. sep 2022, 20:26

Jeg lavede den her, men rammer nok ved siden af...

https://www.kapwing.com/videos/6324befda1a9b70058e4e595

Legum Magister
Landshold
Landshold
Indlæg: 806
Tilmeldt: 14. jul 2017, 22:40
Favoritspiller: Sir Stanley Matthews

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Legum Magister » 16. sep 2022, 21:25

alb skrev:
16. sep 2022, 20:26
Jeg lavede den her, men rammer nok ved siden af...

https://www.kapwing.com/videos/6324befda1a9b70058e4e595
Det klip med Juan Joya Borja er altid underholdende, uanset hvilken "undersættelse", der er sat på. Hans grin var legendarisk. :D

raekkeettre
Allstar
Allstar
Indlæg: 2998
Tilmeldt: 16. jul 2015, 17:11
Favoritspiller: Lars Thomsen

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af raekkeettre » 16. sep 2022, 21:56

alb skrev:
16. sep 2022, 20:26
Jeg lavede den her, men rammer nok ved siden af...

https://www.kapwing.com/videos/6324befda1a9b70058e4e595
Fandme sjovt :)

Maglau
Allstar
Allstar
Indlæg: 4738
Tilmeldt: 12. aug 2005, 14:32
Geografisk sted: Århus

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Maglau » 16. sep 2022, 22:08

alb skrev:
16. sep 2022, 20:26
Jeg lavede den her, men rammer nok ved siden af...

https://www.kapwing.com/videos/6324befda1a9b70058e4e595
Det er god humor :aabfan: :aabfan: :aabfan:
AaB - BIF 13/4 2014
Kommentatoren kaldte AaB for Danmarks svar på Liverpool - det bliver ikke større. Snøft.

Fabbe
Allstar
Allstar
Indlæg: 2148
Tilmeldt: 6. jul 2005, 13:41
Favoritspiller: Henrik Vandet Kristensen
Geografisk sted: Der, Kjeld Thorst kommer fra

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Fabbe » 16. sep 2022, 23:49

Trænerskiftet er det ultimative spin.
Lars Friis var muligvis den mindst upopulære person i galleriet, som ikke er spiller i truppen. Derfor er det ret ironisk, at han nu er ude: I en manøvre hvor ledelsen vil redde sig selv.
Presset var enormt på organisationens 'hyre- og fyre-lag' efter et transfervindue, hvor kommentatorer betegnede AaB's vindue som ligaens dårligste.
Ledelsen kunne kun komme videre og ud af den dårlige stemning omkring sig ved at lancere et kinderæg af overraskelse som Erik Hamrén, der er hentet til at kunne charme og besnære offentligheden omkring klubben.
Og når jeg nu siger videre, så har man købt sig noget tid: Det er den tid, hvor vi mere eller mindre tålmodigt venter på at se, om Hamrén slår til eller ej.
For mens Lars Friis's hold satte tåbelige point til som mod Lyngby, var det ren tortur for en AaB-ledelse, der kunne se flaskehalsen pege mere på dem selv end på Friis.
Og selvfølgelig kunne Friis kun fyres efter en lusket manøvre, hvor Erik sejles over med Stena Line i al hemmelighed og står klar på Hornevej til at afløse en uvidende Lars Friis.
Tænk hvis man havde fyret Lars Friis, givet ansvaret til en assistent og sagt, at nu skulle arbejdet starte med at finde den rigtige afløser. Det ville svare til at grille sig selv på spyd over sagte ild. Det sidste man ville få, var ro, og sportspressen ville henføre det hele til forårets kaotiske trænerjagt.
Ceterum censeo Hafnium esse delendam

Brugeravatar
Hajen
Allstar
Allstar
Indlæg: 1231
Tilmeldt: 4. dec 2009, 16:10

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Hajen » 17. sep 2022, 00:03

Fabbe skrev:
16. sep 2022, 23:49
Trænerskiftet er det ultimative spin.
Lars Friis var muligvis den mindst upopulære person i galleriet, som ikke er spiller i truppen. Derfor er det ret ironisk, at han nu er ude: I en manøvre hvor ledelsen vil redde sig selv.
Presset var enormt på organisationens 'hyre- og fyre-lag' efter et transfervindue, hvor kommentatorer betegnede AaB's vindue som ligaens dårligste.
Ledelsen kunne kun komme videre og ud af den dårlige stemning omkring sig ved at lancere et kinderæg af overraskelse som Erik Hamrén, der er hentet til at kunne charme og besnære offentligheden omkring klubben.
Og når jeg nu siger videre, så har man købt sig noget tid: Det er den tid, hvor vi mere eller mindre tålmodigt venter på at se, om Hamrén slår til eller ej.
For mens Lars Friis's hold satte tåbelige point til som mod Lyngby, var det ren tortur for en AaB-ledelse, der kunne se flaskehalsen pege mere på dem selv end på Friis.
Og selvfølgelig kunne Friis kun fyres efter en lusket manøvre, hvor Erik sejles over med Stena Line i al hemmelighed og står klar på Hornevej til at afløse en uvidende Lars Friis.
Tænk hvis man havde fyret Lars Friis, givet ansvaret til en assistent og sagt, at nu skulle arbejdet starte med at finde den rigtige afløser. Det ville svare til at grille sig selv på spyd over sagte ild. Det sidste man ville få, var ro, og sportspressen ville henføre det hele til forårets kaotiske trænerjagt.
SPOT ON :thumbsup: Gid der var en kritisk journalist der ville forfølge ovenstående, og ikke spise sig af med de afværgemanøvrer Nordjyske accepterer
"He’s a former gambling addict who earned the nickname “Casino Jimmy” back in Denmark, and he still has the occasional smoke after training. In short, he’s human"

Raptorr
Landshold
Landshold
Indlæg: 788
Tilmeldt: 24. jan 2022, 23:42
Favoritspiller: Rade Prica

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Raptorr » 17. sep 2022, 06:34

Hajen skrev:
17. sep 2022, 00:03
Fabbe skrev:
16. sep 2022, 23:49
Trænerskiftet er det ultimative spin.
Lars Friis var muligvis den mindst upopulære person i galleriet, som ikke er spiller i truppen. Derfor er det ret ironisk, at han nu er ude: I en manøvre hvor ledelsen vil redde sig selv.
Presset var enormt på organisationens 'hyre- og fyre-lag' efter et transfervindue, hvor kommentatorer betegnede AaB's vindue som ligaens dårligste.
Ledelsen kunne kun komme videre og ud af den dårlige stemning omkring sig ved at lancere et kinderæg af overraskelse som Erik Hamrén, der er hentet til at kunne charme og besnære offentligheden omkring klubben.
Og når jeg nu siger videre, så har man købt sig noget tid: Det er den tid, hvor vi mere eller mindre tålmodigt venter på at se, om Hamrén slår til eller ej.
For mens Lars Friis's hold satte tåbelige point til som mod Lyngby, var det ren tortur for en AaB-ledelse, der kunne se flaskehalsen pege mere på dem selv end på Friis.
Og selvfølgelig kunne Friis kun fyres efter en lusket manøvre, hvor Erik sejles over med Stena Line i al hemmelighed og står klar på Hornevej til at afløse en uvidende Lars Friis.
Tænk hvis man havde fyret Lars Friis, givet ansvaret til en assistent og sagt, at nu skulle arbejdet starte med at finde den rigtige afløser. Det ville svare til at grille sig selv på spyd over sagte ild. Det sidste man ville få, var ro, og sportspressen ville henføre det hele til forårets kaotiske trænerjagt.
SPOT ON :thumbsup: Gid der var en kritisk journalist der ville forfølge ovenstående, og ikke spise sig af med de afværgemanøvrer Nordjyske accepterer
Efter min mening, så er dette indlæg i sig selv spin og noget fortænkt. Fx. er det overhovedet ikke klart, at dette vindue skulle være dårligt. Kramer, Sousa, Poulsen og Bakiz, ja endda Ludewig og Nhadrani kan sagtens vise sig at være spillere, som styrker holdet. Vi får se. Derudover så synes jeg egentlig, at indlægget fuldstændigt mangler at tage hensyn til de pauvre resultater, og ikke mindst den manglende udvikling af det offensive spil. Til sidst vil jeg så spekulere i, at spillerne efterhånden begyndte at tvivle på Friis. Det står for egen regning, men jeg synes der var tegn på det.

OmkringAarhus
2. div
2. div
Indlæg: 205
Tilmeldt: 11. nov 2014, 09:50
Favoritspiller: Larsen

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af OmkringAarhus » 17. sep 2022, 10:18

Raptorr skrev:
17. sep 2022, 06:34
Hajen skrev:
17. sep 2022, 00:03
Fabbe skrev:
16. sep 2022, 23:49
Trænerskiftet er det ultimative spin.
Lars Friis var muligvis den mindst upopulære person i galleriet, som ikke er spiller i truppen. Derfor er det ret ironisk, at han nu er ude: I en manøvre hvor ledelsen vil redde sig selv.
Presset var enormt på organisationens 'hyre- og fyre-lag' efter et transfervindue, hvor kommentatorer betegnede AaB's vindue som ligaens dårligste.
Ledelsen kunne kun komme videre og ud af den dårlige stemning omkring sig ved at lancere et kinderæg af overraskelse som Erik Hamrén, der er hentet til at kunne charme og besnære offentligheden omkring klubben.
Og når jeg nu siger videre, så har man købt sig noget tid: Det er den tid, hvor vi mere eller mindre tålmodigt venter på at se, om Hamrén slår til eller ej.
For mens Lars Friis's hold satte tåbelige point til som mod Lyngby, var det ren tortur for en AaB-ledelse, der kunne se flaskehalsen pege mere på dem selv end på Friis.
Og selvfølgelig kunne Friis kun fyres efter en lusket manøvre, hvor Erik sejles over med Stena Line i al hemmelighed og står klar på Hornevej til at afløse en uvidende Lars Friis.
Tænk hvis man havde fyret Lars Friis, givet ansvaret til en assistent og sagt, at nu skulle arbejdet starte med at finde den rigtige afløser. Det ville svare til at grille sig selv på spyd over sagte ild. Det sidste man ville få, var ro, og sportspressen ville henføre det hele til forårets kaotiske trænerjagt.
SPOT ON :thumbsup: Gid der var en kritisk journalist der ville forfølge ovenstående, og ikke spise sig af med de afværgemanøvrer Nordjyske accepterer
Efter min mening, så er dette indlæg i sig selv spin og noget fortænkt. Fx. er det overhovedet ikke klart, at dette vindue skulle være dårligt. Kramer, Sousa, Poulsen og Bakiz, ja endda Ludewig og Nhadrani kan sagtens vise sig at være spillere, som styrker holdet. Vi får se. Derudover så synes jeg egentlig, at indlægget fuldstændigt mangler at tage hensyn til de pauvre resultater, og ikke mindst den manglende udvikling af det offensive spil. Til sidst vil jeg så spekulere i, at spillerne efterhånden begyndte at tvivle på Friis. Det står for egen regning, men jeg synes der var tegn på det.
Kent Nielsen startede heller ikke så godt i AaB (tak til Tim Janssen forever), men fik masser af tid til at arbejde med taktikken og unge spillere.
Hvem ved, hvordan 2023-24 sæsonen kunne have gået med Lars Friis, hvor vi forestiller os, at aftalerne var på plads, det høje pres sad lige i skabet, og unge/nyere folk som Bakiz, Ross, Højholt, Sousa, Ementa, Andreas Poulsen, Ludewig, Kramer, måske Theo Sander og Anders Noshe, formåede at spille op til deres bedste på samme tid og over en længere periode?

Det finder vi aldrig ud af. Fordi kontinuitet, tålmodighed og troen på det lange, seje træk er gået fløjten i ledelsen - det er panik før lukketid.

Imo. er det her skifte først en succes, hvis Hamren forlænger aftalen, og vi i 24 står med en 4. plads eller en pokaltitel - eller begge dele:)
Det at vi overlever i år og så i 24 når top 6 er ikke i sig selv en succes. At lave et så markant trænerskifte ift. tilgang, spilfilosofi, medfører et krav om målbare resultater senest i 24.

Fabbe
Allstar
Allstar
Indlæg: 2148
Tilmeldt: 6. jul 2005, 13:41
Favoritspiller: Henrik Vandet Kristensen
Geografisk sted: Der, Kjeld Thorst kommer fra

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Fabbe » 17. sep 2022, 14:08

Raptorr skrev:
17. sep 2022, 06:34
Efter min mening, så er dette indlæg i sig selv spin og noget fortænkt. Fx. er det overhovedet ikke klart, at dette vindue skulle være dårligt. Kramer, Sousa, Poulsen og Bakiz, ja endda Ludewig og Nhadrani kan sagtens vise sig at være spillere, som styrker holdet. Vi får se. Derudover så synes jeg egentlig, at indlægget fuldstændigt mangler at tage hensyn til de pauvre resultater, og ikke mindst den manglende udvikling af det offensive spil. Til sidst vil jeg så spekulere i, at spillerne efterhånden begyndte at tvivle på Friis. Det står for egen regning, men jeg synes der var tegn på det.
Det er okay at kalde det fortænkt. Jeg sætter tingene på spidsen, men jeg står grundliggende inde for det: Trænerskiftet er en uhyre planlagt og lusket manøvre, som tjener til at beskytte beslutningstagerne bag skiftet, for de var selv under enormt pres, og Lars Friis var jo slet ikke ved at blive pebet og røget ud af Aalborg Stadion.

Det er i øvrigt ikke mig selv, der synes, at AaB havde et forfærdeligt dårligt vindue. Så dårligt synes jeg heller ikke, at det gik. Men sådan var stemningen dagen derpå. Fans var i chok, "eksperterne" i medierne var kritiske. Tilskuerne blev væk fra MCH Arenas udebaneafsnit, og man kunne næppe finde en mere plausibel forklaring end mismod oven på vinduet.
Ceterum censeo Hafnium esse delendam

Aalborg frederikshavner
Allstar
Allstar
Indlæg: 3052
Tilmeldt: 9. apr 2019, 20:03
Favoritspiller: Johansson

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Aalborg frederikshavner » 17. sep 2022, 15:48

Jeg forventer at se en trodsreaktion ovenpå fyringen af Friis, især af nogle af de spillere som har haft det svært under Friis her tænker jeg især på Prip, Fossum og Højholt.

Brugeravatar
Peter A.
Allstar
Allstar
Indlæg: 1002
Tilmeldt: 6. jul 2005, 12:49
Favoritspiller: Stone Cold Steve Austin
Geografisk sted: Nordenfjords

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af Peter A. » 17. sep 2022, 20:36

Aalborg frederikshavner skrev:
17. sep 2022, 15:48
Jeg forventer at se en trodsreaktion ovenpå fyringen af Friis, især af nogle af de spillere som har haft det svært under Friis her tænker jeg især på Prip, Fossum og Højholt.
Det var der så ikke meget af..
Hey AaB!

Brugeravatar
emenike
Landshold
Landshold
Indlæg: 793
Tilmeldt: 7. jul 2013, 12:58
Favoritspiller: Joakim Mæhle

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af emenike » 17. sep 2022, 20:42

Peter A. skrev:
17. sep 2022, 20:36
Aalborg frederikshavner skrev:
17. sep 2022, 15:48
Jeg forventer at se en trodsreaktion ovenpå fyringen af Friis, især af nogle af de spillere som har haft det svært under Friis her tænker jeg især på Prip, Fossum og Højholt.
Det var der så ikke meget af..
Altså, en dag som i dag kan man ikke forvente at se et Hamrén-aftryk allerede. Manden har siddet i jobbet i to dage og har overtaget en trup i kaos-mode, blottet for selvtillid og fyldt med skader. Det eneste positive jeg hægter mit humør på i øjeblikket er, at vi nu går ind i en landskampspause hvor der kan blive trænet ATTITYD og fokusere på at få nogle spillere tilbage i form, og så ellers tage en kamp af gangen derfra.
Immer für AaB, immer für Aalborg!

san
2. div
2. div
Indlæg: 247
Tilmeldt: 1. dec 2008, 16:42
Favoritspiller: Matovac

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af san » 17. sep 2022, 22:48

Tørrer bestyrelsen noget af på spillerne? Er det interne magt kampe der? Ift den uformelle forespørgsel blandt spillerne omkring Friis af nogle fra bestyrelsen.
https://nordjyske.dk/nyheder/sport/AaB- ... de/3440671

gravballe
Allstar
Allstar
Indlæg: 3645
Tilmeldt: 19. sep 2013, 12:33

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af gravballe » 17. sep 2022, 23:05

san skrev:
17. sep 2022, 22:48
Tørrer bestyrelsen noget af på spillerne? Er det interne magt kampe der? Ift den uformelle forespørgsel blandt spillerne omkring Friis af nogle fra bestyrelsen.
https://nordjyske.dk/nyheder/sport/AaB- ... de/3440671
Så kunne de AaB spillere passende være mødt op til kampen imod Lyndby, så havde Friis nok stadig været i klubben... Lucas er ikke andet end en stor undskyldning på "det bedste AaB hold ever"

Brugeravatar
troelsh
Allstar
Allstar
Indlæg: 2537
Tilmeldt: 10. apr 2014, 12:40
Geografisk sted: 9000

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af troelsh » 18. sep 2022, 09:24

Thomas Bælum står inden AGF kampen og fyrer den samme floskel af som Inge, om at holdet er super stærkt og man burde kunne dominere offensivt og derfor blev Friis fyret.

Det må snart være nogen der fortæller bestyrelsen, at det her ikke er football manager, det kan godt være vi spiller for spiller på papiret har nogle gode spillere, men når vi ikke har en angriber (nej Makaric har ikke Superliga niveau), og vi ikke har en leder på midten der kan binde holdet sammen, så har vi ikke et godt hold..

Også det andet element, at en spillers niveau jo ikke er en kontant ting, altså at spillere som Lucas, Prip og Fossum ikke længere er de spillere de har været, de kunne ligeså godt have været tre tilfældige lyngby spillere med deres nuværende niveau.

Det her har været længe undervejs, vi kunne jo se det samme under Martí og Jacob, som begge er gode trænere, og jeg er ked af at sige det, men vi kommer ikke til at blive et hak bedre offensivt under Hamren, med vores nuværende trup.

Jeg håber bare vi kan blive i ligaen, men tror jeg drosler lidt ned for AaB nyheder, eller bliver man da helt deprimeret.

Brugeravatar
doukas
Allstar
Allstar
Indlæg: 4436
Tilmeldt: 28. nov 2005, 15:30
Favoritspiller: Børsting
Geografisk sted: Hadsten, 9000 i hjertet.

Re: Friis fyret - ny træner igen igen..

Indlæg af doukas » 18. sep 2022, 11:11

troelsh skrev:
18. sep 2022, 09:24
Thomas Bælum står inden AGF kampen og fyrer den samme floskel af som Inge, om at holdet er super stærkt og man burde kunne dominere offensivt og derfor blev Friis fyret.

Det må snart være nogen der fortæller bestyrelsen, at det her ikke er football manager, det kan godt være vi spiller for spiller på papiret har nogle gode spillere, men når vi ikke har en angriber (nej Makaric har ikke Superliga niveau), og vi ikke har en leder på midten der kan binde holdet sammen, så har vi ikke et godt hold..

Også det andet element, at en spillers niveau jo ikke er en kontant ting, altså at spillere som Lucas, Prip og Fossum ikke længere er de spillere de har været, de kunne ligeså godt have været tre tilfældige lyngby spillere med deres nuværende niveau.

Det her har været længe undervejs, vi kunne jo se det samme under Martí og Jacob, som begge er gode trænere, og jeg er ked af at sige det, men vi kommer ikke til at blive et hak bedre offensivt under Hamren, med vores nuværende trup.

Jeg håber bare vi kan blive i ligaen, men tror jeg drosler lidt ned for AaB nyheder, eller bliver man da helt deprimeret.
Hvis Bælum vitterligt har sagt, at manglende offensivt dominans er den primære årsag til, at han er blevet fyret, så er han alligevel mere inkompetent end jeg regnede med.

Det er klart, at når Friis skal køre et helt nyt forsvar ind, hvilket er fuldstændigt grotesk i sig selv, og samtidig siger noget om IAO manglende evne til at planlægge, og derudover skifter over til en ny formation, så er det helt naturligt, at man starter med at bygge defensiven op og lægger sit fokus her. Det er jeg helt overbevist om, at Hamren også gør.

Det er helt klassisk og den eneste rigtige måde at gøre det på.

Dertil, så ejer vi ikke en angriber med kvalitet, hvilket selvsagt gør det svært at dominere noget som helst.

Jeg er rystet over, hvor dårligt den her klub bliver ledet.

Det er satme kun gået en vej siden Fristrup blev bestyrelsesformand.

Hans og bestyrelsens første gerning var da også at smide Stephan Schors på porten. Gigantisk fejl. Næste move var så at ansætte Bælum. Endnu større fejl. En kaskade af elendige beslutninger.

Og nu vi er ved Schors, var ideen med Bælum ikke, at man ønskede at geare omsætningen op bl.a. ved øgede sponsorindtægter? Da Schors blev fyret i 2018 var sponsorindtægterne på 31 millioner. I 2021 var de på sølle 23 millioner. En skandale af rang.

Skuden på den her klub bliver ikke vendt, før hele bestyrelsen og ledelsen skiftes ud.

Edit: Fristrup var ikke bestyrelsensformand, da Schors blev fyret, men medlem af bestyrelsen. Finn V. Nielsen var formand dengang.
MO d. 12-05-2014 "Ikke engang i nærheden af hvor jeg bor hvor Ajax, Anderlecht osv. spiller - ja ikke engang der er der hold som har spillet flottere end AaB har gjort i denne sæson. Det kan vi være stolte af i DK"

Besvar